maanantai 30. toukokuuta 2011

Kiitos kuluneesta lukuvuodesta!

Työntäyteinen ja elämänmakuinen lukuvuosi Sastamalan verkostolukiossa ja Vammalan lukiossa on päättymässä. Takana on verkostolukion ensimmäinen aktiivinen toimintavuosi. Olemme hioneet verkostolukion toimintakäytänteitä sekä yhteisiä pelisääntöjä. Erityisesti opetustarjonnan yhteensovittamisessa on tehty paljon kehittämistyötä. Syyskaudella takkuilleet tietoverkkoyhteydet on saatu kuntoon. Yhteyksien nopeutta on kasvatettu ja siten päästy parempaan toimintavarmuuteen. Haluamme parantaa samanaikaisopetuksen laitteistoja vielä siten, että opetusta voidaan kehittää entistä vuorovaikutteisemmaksi.

Samanaikais- ja verkko-opetuksena toteutimme kaikkiaan reilut parikymmentä kurssia yhteistyössä kolmen lukion kesken. Näin olemme varmistaneet opetustarjonnan, jossa kaikki kolme lukiota tukevat toisiaan. Verkostolukion yhteiskurssitarjottimen ja omatahtisten verkko-opintojen avulla kurssitarjontamme on mittava ja kilpailukykyinen suurempienkin kaupunkien kanssa. Lukuaineiden lisäksi verkostolukiomme tarjoaa mittavan määrän taito- ja taideaineita, joita voi valita teoriaopintojen kevennykseksi. Meillä on myös tarjolla erikoiskursseja kuten radiotyötä, metsävaellusta tai tekstiilityötä.

Olemme edistyneet tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön alueella. Ensiaskeleemme verkko-oppimisympäristöjen aktiivikäytössä on otettu. Opettajakunta on kouluttautunut tvt:n käytössä sangen aktiivisesti. Tallenneluokissamme oppitunnit voidaan haluttaessa tallentaa ja opiskelija voi osallistua opetukseen tarpeen vaatiessa vaikka kotoa käsin. ISOverstas-yhteistyön kautta opiskelijoittemme käytössä on maanlaajuinen verkkokurssitarjonta kaikissa lukioaineissa. Vammalan lukio on tarjonnut verkkokursseja valtakunnallisella opetustarjottimella fysiikassa ja englannin kielessä.

Kuluneena lukuvuonna olemme panostaneet sidosryhmäyhteistyön kehittämiseen erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjän ja paikallisten yritysten kanssa. Olemme kehittäneet ammattilukiotoimintaa erityisesti opintojen ohjauksen saralla sekä panostaneet yhdistelmäopintojen sekä ammatillisten kurssien tehokkaampaan markkinointiin. Saskyn koordinoiman Taitoa työelämästä-hankkeen kautta myös lukioiden opettajat pääsevät päivittämään osaamistaan työelämäjaksoilla. Paikallisten yritysten edustajat ovat vierailleet oppitunneillamme ja toukokuussa toteutimme yrittäjyysaiheisen innovaatioteemapäivän lukiolla.

Kuluneena lukuvuonna olemme hakeneet aktiivisesti rahoitusta kehittämistoiminnallem- me. Meillä onkin ollut erinomaisen hyvä tuuri sillä olemme onnistuneet saamaan kiitettävästi ulkopuolista hankerahoitusta EU:sta sekä kansallisilta ja paikallisilta toimijoilta. Opetushallituksen oppimisympäristöjen kehittämishankkeen rahoituksella olemme saaneet lisämäärärahoja opettajien koulutukseen ja voineet parantaa lukioluokkiemme varustelua.

Sastamalan kaupungissa on tehty periaatepäätös päätös laadun arviointijärjestelmän luomisesta. Sastamalan kasvatusprosessin laatutyön tavoitteena on luoda kunnan vahvistaman vision ja strategian tueksi toimiva arviointijärjestelmä. Sastamalan kaupungin kasvatusprosessi oli mukana Kuntaliiton laadunhallintahankkeessa, jonka loppuraportti lähti lausuntokierrokselle joulukuussa 2010. Hankkeen aikana Kuntaliitto toteutti verkkokyselyt perusopetuksessa huoltajille ja lukiossa opiskelijoille. Lukiolaiskyselyn vastaukset ovat vertailukuntiin verrattuna selvästi positiivisemmat. Sastamalassa on opiskelijoiden mielestä osaava ja yksilöt huomioon ottava henkilökunta. Kurssitarjonnan, mahdollisuuden itsenäiseen – ja verkko-opiskeluun sekä kansainväliseen toimintaan opiskelijat Sastamalassa kokevat huomattavasti paremmaksi kuin vertailukunnissa. Kuluneena lukuvuonna opiskelijoittemme hyvinvointiin on voitu panostaa entistä enemmän sillä opiskelijoittemme käytössä ovat myös Sastamalan koulupsykologin palvelut. Näistä lähtökohdista on hyvä kehittää toimintaamme entistäkin opiskelijalähtöisemmäksi.

Sastamalan lukioissa tehdään määrätietoista ja tuloksekasta työtä ja tämä työ kantaa selvästi myös hedelmää. Sastamalan lukioissa on perinteisesti menestytty erinomaisesti yo-tutkinnossa. Näin myös kuluneena lukuvuonna, jolloin yo-tutkintotulokset olivat jälleen yli valtakunnallisen keskitason. Tästä kuuluu kiitos niin tavoitteellisille opiskelijoillemme kuin ammattitaitoisille opettajillemmekin! Lukiokoulutuksemme tasosta kertoo myös tuore YLE uutisten julkistama tutkimus, jonka mukaan Sastamalan lukioista sijoitutaan mainiosti jatko-opintoihin. Onnea koulunsa päättäville ja kaikille tavoitteensa toteuttaneille! Lukiokoulutuksen tarjoama laaja yleissivistävä pohja kantaa maailman muuttuessa.

Lämmin kiitos koko opettajakunnalle, opiskelijoille, koulutusmyönteisille luottamushenkilöille ja toimintaamme tukeneille paikallisille yrityksille kuluneesta lukuvuodesta! Olkoot tulevaisuuden tuulet myötäisiä unelmien ja tavoitteiden toteuttamiselle. Leppoisia ja virkistäviä kesäpäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti