perjantai 3. helmikuuta 2012

Sastamalan verkostolukio solmi tänään yhteistyösopimuksen rahoituslaitosten kanssa

Sastamalan verkostolukio on tänään solminut 3-vuotisen yhteistyösopimuksen paikallisten rahoituslaitosten kanssa. Pankit ovat mukana paitsi rahoittajina, myös asiantuntija-apuna lukion taloustiedon ja talousmatematiikan kursseilla. Yhteistyösopimus on merkittävä päänavaus työelämäyhteistyössämme.
Kesällä 2011 haimme avustusta Opetushallitukselta lukioiden tvt-laitekannan parantamiseen. Opetushallitus myönsi Sastamalan verkostolukiolle 74 000 euroa valtionavustusta lukiokoulutuksen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön sekä laite- ja tietoverkkohankintoihin. Virtaa Verkostolukioon-hankkeen kokonaiskustannusarvio on 93 000 euroa. Hanke käynnistyi elokuussa 2011 ja se jatkuu vuoden 2012 loppuun saakka. Virtaa verkostolukioon-hankkeen avulla uudistetaan oppilaitoksen työtapoja ja aktivoidaan e-oppimateriaalien käyttöä osana luokkaopetusta ja oppimisprosessia. Hankkeen tavoitteena on opiskelijalähtöisen, joustavan ja laadukkaan lukio-opetuksen kehittäminen kannettavia tietokoneita hyödyntäen. Tvt:n opetuskäytön aktivoinnilla varaudutaan tvt:n käyttöön ylioppilastutkinnossa sekä edistetään opiskelijoiden jatko-opinto- ja työelämävalmiuksia tuomalla tutuiksi verkkotyökaluja oppimisen tukena.

Hankerahoituksella rakennamme langattoman verkon kolmen lukiomme kiinteistöön, koulutamme opettajakunnan tvt:n käyttöön sekä hankimme kannettavat tietokoneet lukion opettajille sekä syksyllä 2012 lukionsa aloittaville opiskelijoille. Teemme hankkeessa yhteistyötä opettajainkoulutuksen ja verkkokurssitarjonnan osalta Huittisten ja Punkalaitumen lukiokoulutuksen kesken.

Rahoituslaitosyhteistyöllä varaudutaan tvt:n laitehankintoihin ja kehittämistyöhön varsinaisen hankekauden jälkeen eli vuoden 2013 alusta. Solmittujen yhteistyösopimusten keskeisenä tavoitteena on myös opiskelijoiden talouselämätietämyksen lisääminen ja kiinnostuksen herättäminen talousasioihin niin yksilötasolla kuin laajemminkin. Yhteistyösopimuksen piirissä olevat lukiot ja rahoituslaitokset sitoutuvat pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja sen syventämiseen mm. opintojen ohjauksen, taloustiedon, lakitiedon ja talousmatematiikan opetuksessa.

Yhteistyösopimus solmittiin tänään Vammalan Seudun Osuuspankin ja Huittisten Säästöpankin Vammalan konttorin kanssa. Myös paikallinen Nordean konttori on lähdössä myöhemmin mukaan pienellä summalla.
Verkostolukio pyrkii hyödyntämään tvt:n kehittämisessä myös muiden rahoituslaitosten asiantuntija-apua ja mahdollista taloudellista tukea.

Järjestimme sopimuksen tiimoilta lehdistötilaisuuden tänään klo 9 Kasvatus- ja opetuskeskuksella. Asiasta tarkemmin lisätietoa Tyrvään Sanomien verkkosivuilla.

                                                     Kuva: Virpi Starkman, Tyrvään Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti