torstai 26. huhtikuuta 2012

Menestystä valtakunnallisessa Pikku-Finlandia-kilpailussa

Vammalan lukion abiturientti Jenny Lehtinen menestyi mainiosti valtakunnallisessa Pikku-Finlandia-kilpailussa. Jenny pääsi finaaliin ja sijoittui kymmenen parhaan joukkoon esseellään Moraali - tarina hänestä, joka jäi paikoilleen Albert Camus'n Rutto-romaanista.


Pikku-Finlandia-kirjoituskilpailun järjestävät vuosittain Suomen Kirjasäätiön tuella Äidinkielen opettajain liitto ja Svenska modersmållärarföreningen i Finland. Kilpailu on tarkoitettu abiturienteille ja muiden keskiasteen oppilaitosten päättöluokkien oppilaille. Kilpailuun lähetetään kirjallisuusesseitä, jotka käsittelevät joko suomalaista tai maailmankirjallisuutta. Onnea Jenny sekä tasokas äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksemme!

torstai 5. huhtikuuta 2012

Virtuaaliopetus ei tunne rajoja

Lukiomme opiskelija Rosemarie Lee osallistui tänään filosofian oppitunnille Etelä-Koreasta käsin. Rosemarie seurasi oppituntia ISOverstaan kehittämän virtuaaliopetustilan kautta. Ääni ja kuva kulkivat opettaja Kasper Kouvon mukaan juohevasti ja luokkakavereiden oli mukava tavata toverinsa melkein kuin "livenä". Virtuaaliopetus ei tosiaan tunne valtakunnan rajoja! Onnistunut kokeilu kannustaa eteenpäin virtuaaliopetuksen saralla.


Leikitellen pääsiäiseen Vammalan lukiolla

Vammalan lukiolla vietettiin tänään perinteistä munapäivää. Ohjelmassa oli leikkimielisiä kilpailuja - munaviesti, munanryöstö ja pääsiäisvisa. Mämmiäkin syötiin kilpaa ja lopuksi alkoi raivoisa munajahti, jossa koulun väki sai etsiä ympäri koulua piilotettuja suklaaherkkuja. Kiitos oppilaskunnallemme kivasta pääsiäistuokiosta!




(Kuvat: Lehtori Kasper Kouvo)